Τα τρία εστιατόρια από τη Δυτική Μακεδονία που βραβεύτηκαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 από το «Αθηνόραμα»

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 έγινε η απονομή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας» στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη. Στη βραδιά αποθεώθηκαν οι Ελληνικές γευστικές δημιουργίες ενώ γεννήθηκε ένας νέος γαστρονομικός θεσμός από το «Αθηνόραμα».

Τα 55 κορυφαία εστιατόρια Ελληνικής κουζίνας από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στη σκηνή του Grand Ballroom και παρέλαβαν το βραβείο τους στη πρώτη τελετή απονομής του νέου θεσμού. Είναι η πρώτη φορά που το «Αθηνόραμα» βραβεύει ξεχωριστά σε ένα νέο θεσμό διαφορετικό από τους «Χρυσούς Σκούφους» τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια.

Την τελετή παρουσίασαν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής από το «Αθηνόραμα» Δημήτρη Αντωνόπουλο.

Στη τελετή των «Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας» που αποτελεί πλέον έναν νέο ανεξάρτητο θεσμό βραβεύτηκαν 3 εστιατόρια από τον Ν. Φλώρινας:

 • «Θωμάς» – Κλασική Ελληνική Κουζίνα (Ν.Φλώρινας – Σκλήθρο)
  Ελληνική κουζίνα η οποία συχνά εμπνέεται από την τοπική μακεδονική παράδοση και στηρίζεται σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά βάσης είναι αυτή που σερβίρεται στο ζεστό και πολυβραβευμένο εστιατόριο της οικογένειας­ Πασπάλη στους πρόποδες του Αμυνταίου. Οι σύγχρονες προσεγγί­σεις αλλά και ο κλασικισμός, που κρατά ζωντανή την παράδοση, διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον σύνολο το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε.
  Ταβέρνα "Θωμάς"
 • «Κοντοσώρος» – Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα (Ν.Φλώρινας – Ξινό Νερό)
  Δεξιοτέχνης και τολμηρός στις απόψεις του, ο Νίκος Κοντοσώρος συνεχίζει την πορεία του σε μια περιοχή «δύσκολη» για τη γαστρονομία απαιτήσεων. Η γευστική επάρκεια των πιάτων που προτείνει έχει μετατρέψει το εστιατόριό του σε πόλο έλξης για τους φίλους της γεύσης, οι οποίοι κάνουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να απολαύσουν την κουζίνα του.
  Νίκος Κοντοσώρος
 • «Ναουμίδης» – Κλασική Ελληνική Κουζίνα (Ν.Φλώρινας – Αγ.Παντελεήμονας)
  Ο Άγγελος Ναουμίδης εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του εστιατορίου του στις όχθες της Βεγορίτιδας. Πολύ καλή διαχείριση των ψαριών του γλυκού νερού (φυσικά, από τη λίμνη) καθώς και πιάτα που ξεφεύγουν από την ψαροφαγία κι έχουν έντονο ελληνικό πρόσημο. Πρόσθετα ατού η συνταρακτική θέα στη λίμνη από τις μεγάλες τζαμαρίες της περιποιημένης σάλας, το μεγάλο παραδοσιακό τζάκι και η οικεία, θερμή ατμόσφαιρα.
  Ναουμίδης - Αγ. Παντελεήμονας

Δείτε όλα τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2