Σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι - 1

Την Παρασκευή η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα

Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου θα κάνει την εμφάνιση του το «Ματωμένο Φεγγάρι” και θα συμβεί η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα η οποία θα διαρκέσει 1 ώρα και 43 λεπτά (συνολικά σε όλες τις φάσεις της 4 ώρες, που την καθιστούν την μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη του 21ου αιώνα).

Η σεληνιακή έκλειψη θα είναι ολική, θα είναι ορατή από την Ελλάδα και θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής 27/7/2018 με διάρκεια μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου 28/7/2018. Θα είναι ορατή σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία και σε τμήμα της Νότιας Αμερικής.

Δεν είναι όμως η πρώτη ολική έκλειψη σελήνης του 2018. Στις 31 Ιανουαρίου 2018 είχαμε και πάλι ολική σεληνιακή έκλειψη με συνολική διάρκεια 3 ώρες και 23 λεπτά (με την φάση της ολικής έκλειψης να διαρκεί 1 ώρα και 16 λεπτά).

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις προμηνύουν δυσάρεστα ή σημαδιακά γεγονότα για τις περιοχές που οι εκλείψεις είναι ορατές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτούν τα δυσάρεστα σενάρια και ότι οι συγκεκριμένες εκλείψεις είναι σημάδι ότι η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2