Υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας πΓΔΜ στους Ψαράδες Πρεσπών

Τι λένε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, και ΚΚΕ για τη συμφωνία Ελλάδας-FYROM στις Πρέσπες

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι η χθεσινή μέρα ήταν «θλιβερή» για την Ελλάδα και «μέρα ντροπής» για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία κατηγορεί πως εκχώρησε στους πολίτες της FYROM τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και να υποστηρίζουν ότι μιλούν τη «Μακεδονική» γλώσσα.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος «Η ΝΔ θα κάνει το παν για να μη διχαστούν οι Έλληνες» και «μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί» και πως ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος ενώ επισημαίνεται πως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης φέρουν βαρύτατες ευθύνες γιατί δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα τα οποία δεν θα μπορούν να ανατραπούν.

Για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι Φλώρινας η ΝΔ κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι ενώ αφήνει τους Ρουβίκωνες ανενόχλητους δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στέλνοντας στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωναν την πατριωτική τους ευαισθησία.

Η Φώφη Γεννήματα επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής λέει χαρακτηριστικά: «Ζάεφ στις Πρέσπες: Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες… Εδώ δεν υπάρχουν αυταπάτες. Ο Τσίπρας τους βάφτισε…»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνει σε συνέντευξη του πως: «Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια…»


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2