Βιβλίο-παρουσίαση

Το βιβλίο «Αναζήτηση στο Café Τώρα» του Κωσταντίνου Διαμαντάκου

Εξώφυλλο - Αναζήτηση στο cafe τώρα

Αναζήτηση στο Καφέ Τώρα
Διαμαντάκος Κωνσταντίνος, 2017
332 σελ.
ISBN 978-960-93-9462-8
Τιμή € 16,50

Ο ήρωας βιώνει καταστάσεις ανάλογες με πολλούς Έλληνες. Το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τους αναγνώστες και αυτός είναι ο βασικός σκοπός που γράφτηκε. Περιέχει διδάγματα από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία και την Παλαιά Διαθήκη, μέχρι τη σύγχρονη ψυχολογία και το σύγχρονο μάνατζμεντ.


Αναζήτηση στο Café Τώρα

Παρακάτω δείτε:

  1. Περίληψη εξωφύλλου
  2. Αποσπάσματα από τό βιβλίο
  3. Σημείωμα συγγραφέα
  4. Βιογραφικό συγγραφέα
  5. Πρώτο Κεφάλαιο
  6. Πίνακα Περιεχομένων

Περίληψη εξωφύλλου

Ο Τέλης τα έχει όλα. Είναι ανώτερο στέλεχος στην πολυεθνική Felacorp και καθαρίζει τρία χιλιάρικα το μήνα. Έχει ένα ρετιρέ με μαγευτική θέα, ένα ακριβό σπορ cabrio αυτοκίνητο και μια πανέμορφη φίλη, την Αλέξια. Ο κοινωνικός του κύκλος είναι μεγάλος. Με την Αλέξια και την παρέα του περνάνε υπέροχα, με πάρτι, εξόδους, εκδρομές. Η κρίση έχει ξεκινήσει πριν δύο-τρία χρόνια αλλά δεν τον έχει αγγίξει. Θεωρεί ότι είναι κάτι που δεν τον αφορά. Κάποια Δευτέρα, η υπεύθυνη προσωπικού της Felacorp, του ανακοινώνει ότι είναι η τελευταία του εβδομάδα στην εταιρεία. Από εκεί ξεκινά μια σειρά γεγονότων που έχει σαν αποτέλεσμα, τελικά να τα χάσει όλα και να βρεθεί σε ένα σημείο που ήταν πριν πολλά χρόνια. Αυτό τον ρίχνει σε κατάθλιψη που τον εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί και να απολαύσει τη ζωή. Από μια τυχαία συνάντηση στο Café Τώρα, θα αρχίσει σιγά- σιγά να αλλάζει ο ίδιος και η ζωή του. Το βιβλίο συνδυάζει το τερπνό με το ωφέλιμο. Πραγματεύεται με ευχάριστο τρόπο, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία, θέματα πρακτικής φιλοσοφίας και ψυχολογίας, προσωπικής διαχείρισης, αυτοβοήθειας, αυτοβελτίωσης. Ο σκοπός του είναι βοηθητικός, επιμορφωτικός και ταυτόχρονα ψυχαγωγικός.


Αποσπάσματα του Βιβλίου

Όλα μέσα στο μυαλό μας είναι. Τα γεγονότα από μόνα τους είναι συναισθηματικά αδιάφορα.

Δεν πρέπει να σκέφτεσαι τι κάνουν οι άλλοι ή τι έκανες εσύ στο παρελθόν αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα.

Τα προβλήματα είναι μέρος της ζωής. Πρέπει να εστιάζεις στις λύσεις και όχι στα προβλήματα.

Το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Στο μέλλον μπορείς να επιφέρεις αλλαγές. Το παρελθόν χρησιμεύει για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Ζούμε μόνο τη παρούσα στιγμή. Πρέπει να ζεις τη τωρινή σου κατάσταση με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εσύ δεν προέβλεψες ότι μετά τη λιακάδα μπορεί να ακολουθήσει καταιγίδα. Να ξέρεις όμως ότι μετά τη καταιγίδα ακολουθεί ακόμη ωραιότερη λιακάδα.

Εάν το ερευνήσεις θα διαπιστώσεις ότι έχεις πολύ περισσότερα από ότι νομίζεις. Τα απλά πράγματα στη ζωή είναι προσιτά στους περισσότερους ανθρώπους.

Σε κάθε στιγμή, έχεις πολλούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου αλλά δεν φαίνονται, πρέπει να τους αναζητήσεις.


Σημείωμα Συγγραφέα

Η ιστορία είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα. Χρησιμεύει περισσότερο ως ένα πλαίσιο για να περάσουν διάφορες ιδέες στον αναγνώστη με ένα ψυχαγωγικό τρόπο. Νοήματα περνούν τόσο από την ιστορία όσο και από τους διαλόγους.

Ξεκινάει με μια ρηχή προσέγγιση και σιγά σιγά μπαίνει σε πιο βαθιά νερά, χωρίς όμως να πηγαίνει ποτέ πολύ βαθιά. Τα θέματα εξετάζονται απο μια πρακτική αλλά σοβαρή ματιά. Τελειώνει σχετικά ελαφρά όπως άρχισε. Ενδιάμεσα έχει μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση, δίνοντας όμως αρκετά ελαφρά διαλείμματα ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης.

Δεν περιλαμβάνονται όλα τα θέματα πρακτικής φιλοσοφίας, ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης, προσωπικής διαχείρισης, αυτοβοήθειας. Προσπάθησα να χωρέσω τα πιο σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, σε ένα βιβλίο κανονικού μεγέθους, παράλληλα με μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Όλοι οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Τα αποσπάσματα από τα βιβλία του Βασίλη Ηλιόπουλου και του Τάσου Περβαντζή είναι δικά μου κείμενα. Η Ιντερπαίδεια είναι μια φανταστική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Τις διάφορες πληροφορίες που παρουσιάζονται να προέρχονται από αυτή, έχω συγκεντρώσει από έντυπες και ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες.

Όταν κανείς διαβάζει ένα βιβλίο, μένουν λίγα πράγματα αλλά τα περισσότερα τα ξεχνάει. Στο Κεφάλαιο 30, ο Βασίλης προτείνει να κρατούνται σημειώσεις ώστε με την επανάληψη κάποιες σημαντικές ιδέες να γίνονται συνήθεια και τρόπος ζωής. Αυτό ισχύει γενικότερα και όχι μόνο για αυτό το βιβλίο. Επειδή είναι αναμενόμενο οι περισσότεροι αναγνώστες να μην το κάνουν, οι βασικές έννοιες επαναλαμβάνονται εσκεμμένα ώστε να είναι αυτές που θα μείνουν στον αναγνώστη. Από ψυχαγωγική πλευρά, η επανάληψη είναι αρνητική. Όμως ο σκοπός του βιβλίου είναι επίσης βοηθητικός και επιμορφωτικός.

Τα κεφάλαια 1, 40 και 50 μοιάζουν μεταξύ τους. Εάν τα προσέξουν οι αναγνώστες καλύτερα, θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν διαφορές στις λεπτομέρειες. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι πως ενώ ο Τέλης βρίσκεται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, δεν κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα. Είναι ένα από τα κεντρικά νοήματα του βιβλίου, πως κάθε άνθρωπος μπορεί να περνάει καλά και με πολλά και με λίγα.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι ένα Café σε ένα πεζόδρομο, με συνθήκες πυκνής ομίχλης. Είναι μια φανταστική εικόνα που δεν συναντάμε ποτέ στην πραγματικότητα γιατί με πυκνή ομίχλη δεν κάθεται κανείς έξω σε μια καφετέρια. Τόσο το Café όσο και η ομίχλη σχετίζονται με το βιβλίο. Στην ιστορία, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Café Τώρα που είναι επίσης φανταστικό. Σε κάποια σημεία, ο Βασίλης παρομοιάζει καταστάσεις με συνθήκες ομίχλης.


Κωσταντίνος Διαμαντάκος

Είναι σύμβουλος Μάνατζμεντ και Επικοινωνίας με έμφαση στη Διαδικτυακή. Παράλληλα έχει αναπτύξει επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων ως στέλεχος ή ως μέτοχος. Επίσης έχει κάνει διάφορες άλλες δουλειές όπως πορτιέρης, σεκιούριτι, σερβιτόρος, ντελίβερι, πωλήσεις. Ασχολείται με τη πρακτική φιλοσοφία από τη δεκαετία του ’80.

Γεννήθηκε το Μάιο του 1963 στο Τολίντο της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Τα μαθητικά χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές στην ΑΣΟΕΕ εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στις ΗΠΑ έμεινε ένδεκα χρόνια, το μεγαλύτερο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης έζησε στο Λος Άντζελες και την  Νέα Υόρκη. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και από τότε είναι μόνιμος τόπος διαμονής του. Εκτός από την Αθήνα, έχει ζήσει για κάποια διαστήματα στη Πάτρα, τον Πύργο και το Άργος. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με συγγραφή, διάβασμα, το Διαδίκτυο, πρακτική φιλοσοφία, πολιτική, φωτογραφία, μαγειρική, κολύμβηση, τρέξιμο, γυμναστική, καλλιέργειες, μαστορέματα.


ΚΕΦΑΛΑΙO ΠΡΩΤΟ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Το ρολόι στο τοίχο του Exercise Palace έδειχνε 8.30 μμ. Με ετήσια συνδρομή 1100 € ήταν το ακριβότερο γυμναστήριο της περιοχής του κέντρου. Ο Τέλης κατέβηκε από το διάδρομο έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα γυμναστικής του, πρώτα 40 λεπτά στα όργανα και μετά 20 λεπτά διάδρομο. Μίλησε λίγο με τον Πέτρο, ένα πετυχημένο δικηγόρο πού έκανε διάδρομο δίπλα του και γνωριζόντουσαν από το γυμναστήριο.

Πέτρος: Τέλος για σήμερα;

Τέλης: Ναι…εσύ έχεις πολύ;

Πέτρος: Κανένα δεκάλεπτο ακόμη και τελειώνω και εγώ.

Τέλης: Φεύγω γιατί έχω αρχίσει.

Η Βάσω στη ρεσεψιόν του έδωσε τη κάρτα του και τον κύτταξε πάλι με αυτό το βλέμα που υποσχόταν πολλά. Δυστυχώς ο Τέλης βρισκόταν σε φάση που δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αλλά της έκλεισε πονηρά το μάτι.

Έπρεπε να βιαστεί. Σήμερα ήταν το μεγάλο πάρτυ στο σπίτι του Μάρκου στη Κηφισιά, σημαντικό κοσμικό γεγονός. Θα βρίσκονταν εκεί όλη η παρέα του και πολλοί γνωστοί του. Περπάτησε βιαστικά μέχρι το σπίτι του που ήταν δέκα λεπτά απόσταση από το γυμναστήριο. Άνοιξε με το κλειδί την πόρτα της εισόδου, προχώρησε στο διάδρομο της πολυκατοικίας και ανέβηκε με το ασανσέρ στο τελευταίο όροφο. Βγήκε για λίγο στη μεγάλη βεράντα του ρετιρέ για να απολαύσει για άλλη μια φορά την υπέροχη θέα. Υπήρχαν παντού φυτά αλλά με τέτοιο τρόπο βαλμένα ώστε να μην εμποδίζουν τη θέα. Από κάτω έλαμπαν τα φώτα της πόλης. «Αυτή είναι ζωή» σκέφτηκε. Κύτταξε το θερμόμετρο στο τοίχο της βεράντας και έδειχνε 18ο.

Το διαμέρισμα βρισκόταν σε μια παλιά ανακαινισμένη πολυκατοικία και το είχε αγοράσει λίγα χρόνια πριν. Οι περισσότεροι φίλοι του έμεναν στα ακριβά βόρεια και νότια προάστια αλλά αυτός προτιμούσε το κέντρο. Δεν ήταν πολύ μακριά από το πατρικό του που είχε μεγαλώσει και έμεναν ακόμη οι γονείς του.

Όταν βγήκε από το ντους, η ώρα ήταν ήδη περασμένες εννιά. Ντύθηκε γρήγορα και έριξε μια ματιά στο μεγάλο καθρέφτη που είχε στο δωμάτιο του. Το θέαμα που αντίκρυσε του άρεσε. Πήρε τα κλειδιά του καινούργιου του σπορ cabrio και βγήκε από το σπίτι. Περπάτησε για πέντε λεπτά μέχρι το γκαράζ. Κατέβασε την οροφή, έβαλε δυνατά τη μουσική και ξεκίνησε γρήγορα. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός για αρχές Οκτωβρίου. Απόλαυσε το δροσερό αέρα στο πρόσωπο του και έριξε μια κλεφτή ματιά στα άστρα του ουρανού. «Αυτή είναι ζωή» ξανασκέφτηκε. Έβγαλε από τη τσέπη του το κινητό και κάλεσε ένα αριθμό. «Γεια, σε πέντε λεπτά είμαι εκεί» είπε και το έκλεισε.

Μετά από λίγο σταμάτησε μπροστά σε μια πολύ εντυπωσιακή ξανθιά που περίμενε δίπλα στο δρόμο. Το πρώτο που αντίκρυσε ο Τέλης ήταν τα ψηλά καλίγραμα γυμνασμένα πόδια που ξεπρόβαλαν κάτω από τη μίνι φούστα. Η Αλέξια φορούσε ψηλά τακούνια και ένα καλσόν με σχήματα. Ο Τέλης άνοιξε τη πόρτα για να μπει μέσα.  Όπως έμπαινε την κύτταξε από πάνω μέχρι κάτω. Δεν χόρταινε ούτε αυτή τη θέα. Και η εικόνα της Αλέξιας ήταν χάρμα οφθαλμών, διαφορετικού είδους από αυτό που απόλαυσε σύντομα λιγο πριν στο ρετιρέ του. Τη φίλησε στα χείλη, έβαλε απαλά το χέρι του πανω στο πόδι της, χαμήλωσε λίγο τη μουσική για να ανταλλάξουν δύο κουβέντες. Μετά δυνάμωσε τη μουσική και ανέπτυξε ταχύτητα. «Αυτή είναι ζωή» ξανασκέφτηκε.

Όταν εφθασαν στα Σίδερα Χαλανδρίου που ανοίγει ο δρόμος, δυνάμωσε περισσότερο τη μουσική και ανέπτυξε ταχύτητα. Το κοντέρ έγραψε 150 χλμ ενώ η Αλεξία από δίπλα φώναζε «Σιγαααά» αλλά με ένα τρόπο που υποδήλωνε ότι κάπως και αυτής της άρεσε. Γιατί το είχε το σπορ cabrio εάν δεν μπορούσε να το γκαζώνει; Αυτό ήταν μέρος της απόλαυσης. Όταν έβρισκε ευκαρία με ανοιχτό δρόμο, πάντα το γκάζωνε.

Ο Μάρκος υποδέχθηκε τους καλεσμένους στην είσοδο της παλιάς αρχοντικής μονοκατοικίας και τους είπε που είναι το μπαρ για να σερβιριστούν με ποτά. Ο Τέλης παρήγγειλε για την Αλέξια και για αυτόν. Πρόσφερε πρώτα στην Αλέξια το ποτό της και μετά πήρε το δικό του. Τα πάρτυ του Μάρκου ήταν ξακουστά και πάντοτε επιτυχημένα. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια και το σπίτι αυτό ανήκε κάποτε στον παππού του. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και οι καλεσμένοι μπορούσαν να κινηθούν μεταξύ του τεράστιου σαλονιού, της μεγάλης βεράντας και του πανέμορφου αχανούς κήπου που για να τον συντηρεί ο Μάρκος πλήρωνε πολλά. Ο Τέλης διέκρινε τη παρέα του σε μια άκρη του κήπου και κατευθύνθηκαν μαζί με την Αλέξια προς τα εκεί.

Έκαναν ένα κύκλο και συζητούσαν διάφορα ελαφρά θέματα. Κάθε τόσο ξεσπούσαν σε γέλια. Η μουσική αντηχούσε δυνατά στα ηχεία. Μετά από λίγο ο Μάρκος τους είπε ότι μπορούν να σερβιριστούν στο μπουφέ. Περίμεναν λίγο να φύγει ο πολύς κόσμος, πήγαν στο μπουφέ, σερβιρίστηκαν και γύρισαν στη παρέα τους. Ο Τέλης κύτταζε γύρω γύρω και διέκρινε συνέχεια γνωστούς. Άλλους απλά τους χαιρετούσε με ένα νεύμα του κεφαλιού του. Πολλές φορές έφευγε από τη παρέα του και πήγαινε σε άλλη παρέα για να μιλήσει λίγο μαζί τους. Το ίδιο γινόταν και στη παρέα του. Σταματούσαν διάφοροι να πουν δυο λόγια και μετά συνέχιζαν τη βόλτα τους στις επόμενες παρέες. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο. Όλοι είχαν πάει προετοιμασμένοι να διασκεδάσουν γιατί ήξεραν ότι στα πάρτυ του Μάρκου αυτό πάντοτε γίνεται. Ήπιαν αλκοόλ μέχρι να φθάσουν σε μεγάλη ευθυμία, χωρίς όμως να μεθύσουν. Είχαν κατά πολύ περάσει τα μεσάνυχτα όταν ο Τέλης και η Αλέξια έφυγαν από το πάρτυ του Μάρκου. Στο γυρισμό ο Τέλης βρήκε πάλι την ευκαιρία να γράψει στο κοντέρ 150 χλμ.

Μπήκαν μέσα στο ρετιρέ. Ο Τέλης κάθησε στο τεράστιο καναπέ του σαλονιού και άνοιξε τη 50 ιντσών τηλεόραση για να χαζέψει. Περίμενε τη συνέχεια που προέβλεπε πια θα είναι γιατί ήταν στάνταρ διαδικασία. Η Αλέξια του είπε ότι θα βγάλει τα ρούχα της γιατί έχει σκάσει. Δεν πήγε όμως στο υπνοδωμάτιο αλλά άρχισε να γδύνεται στο σαλόνι, ακριβώς μπροστά στον Τέλη. Οι κινήσεις της αργές και έμοιαζαν περισσότερο με στριπτηζ. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν χόρευε στους ρυθμούς κάποιας μουσικής. Η Αλέξια έβγαλε πρώτα τα ψηλά τακούνια που φορούσε. Μετά ξεκούμπωσε απλώς τη μίνι φούστα της και έβγαλε με αργές κινήσεις τη μπλούζα της. Φανερώθηκε το σουτιέν της που στήριζε το στήθος της. Έβγαλε αργά τη φούστα της και έμεινε με τα ακριβά αισθησιακά εσώρουχα και τις ζαρτιέρες. Πήγε και κάθησε δίπλα στον Τέλη που αμέσως την αγκάλιασε και τη φίλησε στο στόμα. Η ερωτική περίπτυξη μεταφέρθηκε σύντομα στο υπνοδωμάτιο. Το ερωτικό πάθος είχε μείνει άσβεστο εδώ και ένα χρόνο. Η Αλέξια ήξερε τα κόλπα για να κρατάει τη φλόγα και να καταφέρνει τον Τέλη να είναι τρελός μαζί της.

Την άλλη μέρα ξύπνησαν σχετικά αργά. Πήραν με την ησυχία τους το πρωϊνό τους στη μεγάλη βεράντα του ρετιρέ. Ο καπουτσίνο ήταν όπως πάντα υπέροχος. Εκτός του ότι αγόραζαν την πιο ακριβή ποιότητα, η μηχανή Topmaker ήταν πανάκριβη αλλά άξιζε τα λεφτά της, έφτιαχνε το καλύτερο καφέ. Ο Τέλης έβαλε απαλή μουσική στο πανάκριβο cd player. Η κατανάλωση αρκετού αλκοόλ, το προηγούμενο βράδυ, τους είχε κάνει βαρύ κεφάλι. Η πόλη ήταν από κάτω «στο πιάτο» προς τέρψιν οφθαλμών τους. Ο Τέλης δεν χόρταινε να βλέπει αυτή τη θέα. Μπορούσε να κάθεται όλη μέρα στη βεράντα του ρετιρέ και να την απολαμβάνει. Ήταν κάτι που έκαναν συχνά με την Αλέξια.

« Που λες να πάμε σήμερα;» ρώτησε ο Τέλης την Αλέξια. «Δεν πάμε για θαλασσινά» είπε η Αλέξια. «Πάλι θαλασσινά, δεν κάνουμε και τίποτε άλλο» σχολίασε γελώντας ο Τέλης κα συμπλήρωσε «καλά εντάξει δεν σου χαλάω ποτέ χατήρι». Η Αλέξια είχε άλλο ντύσιμο από το χτεσινοβραδινό αλλά της πήγαινε πάλι πολύ. Φόραγε ένα στενό τζιν παντελόνι και μια εφαρμοστή μπλούζα που διέγραφαν το αισθησιακό σώμα της, στρωτά παπούτσια τζόκιγκ με τα οποία δεν είχε κάνει ποτέ τζόκιγκ, και ένα τζάκετ από επάνω.

Ετοιμάστηκαν, μπήκαν στο σπορ cabrio, κατέβασαν την οροφή, έβαλαν δυνατά τη μουσική και κατευθύνθηκαν προς τη παραλία. Είχαν 2-3 στέκια που πήγαιναν για θαλασσινά, όλα πάνω στο κύμα. Η Αλέξια επέλεξε ένα από αυτά. Παρήγγειλαν φαγητό και ένα μπουκάλι ακριβό κρασί. Όταν ήρθε το κρασί, σέρβιρε πρώτα την Αλέξια και μετά σήκωσε το ποτήρι του και είπε γελώντας «στην υγειά της Felacorp». Η Felacorp ήταν η πολυεθνική για την οποία δούλευε ως ανώτερο στέλεχος. Τα τρία χιλιάρικα που καθάριζε το μήνα, του έφθαναν να πληρώνει τα 500€ για το αυτοκίνητο, τα 700€ για το σπίτι και να περνάνε καλά με την Αλέξια. Η κρίση είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια αλλά ευτυχώς αυτόν δεν τον είχε επηρεάσει. Το φαγητό ήταν όπως πάντα πολύ καλό. Ο Τέλης έπιασε το χέρι της Αλέξιας, αγνάντευσε τη θάλασσα, σήκωσε το ποτήρι του, ήπιε λίγο κρασί και σκέφτηκε «αυτή είναι ζωή».

Μετά γύρισαν στο σπίτι. Ο Τέλης κάθησε στο σαλόνι και άνοιξε για λίγο την 50 ιντσών τηλεόραση περιμένοντας το σόου της Αλέξιας. «Θα βγάλω τα ρούχα γιατί με στενεύουν» είπε η Αλέξια. Αντί να πάει στο υπνοδωμάτιο, άρχισε να γδύνεται στο σαλόνι, μπροστά στο Τέλη. Έβγαλε πρώτα τα τζόκιγκ παπούτσια και μετά ξεκούμπωσε το παντελόνι. Έκανε λίγο παύση κύτταξε τον Τέλη και έβγλαλε αργά το παντελόνι αποκαλύπτοντας το εσώρουχο της και τα υπέροχα πόδια της. Μετά έβγαλε και την εφαρμοστή μπλούζα και έμεινε μόνο με τα εσώρουχα. Πήγε και κάθισε δίπλα στον Τέλη και επαναλήφθηκαν τα χθεσινοβραδυνά. Η Αλέξια έκανε πολύ συχνά αυτό το παιχνίδι στον Τέλη. Υποτίθεται ότι απλά έβγαζε τα ρούχα της αλλά ήταν ένα στριπτηζ. Και οι δύο ήξεραν ότι είναι στριπτηζ αλλά και οι δύο προσποιούνταν ότι δεν είναι. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσει εάν ο Τέλης έχει όρεξη. Εκτός του ότι το καταλάβαινε, ο Τέλης είχε πάντα όρεξη για σεξ με την Αλέξια. Άλλαζαν μόνο τη διαδικασία μερικές φορές για να υπάρχει ποικιλία. Που και που έκανε πλήρες στριπσοου με μουσική και χορό. Με αυτά και άλλα κόλπα η Αλέξια είχε καταφέρει, να τις κάνει ο Τέλης όλα τα χατήρια.

Το μεσημέρι κοιμήθηκαν για λίγο. Του χρειαζόταν ύπνος του Τέλη, γιατί μέσα στη βδομάδα δούλευε πολύ σκληρά και το προηγούμενο βράδυ είχαν ξενυχτίσει. Το απόγευμα χαλάρωσαν στη βεράντα με ένα ωραίο καπουτσίνο που έφτιαξαν στην εσπρεσιέρα. Ο Τέλης χάζευε λίγο το οικονομικά νέα σε μια εφημερίδα. Περισσότερο απολάμβανε την ωραία θέα, τον γευστικό καφέ από την πανάκριβη εσπρεσιέρα και τη συντροφιά της όμορφης Αλέξιας. «Τι άλλο να ζητήσω από την ζωή» σκέφτηκε μέσα του. Μετά είδαν ένα βίντεο στη 50 ιντσών τηλεόραση που βρισκόταν στο μεγάλο σαλόνι του ρετιρέ. Το βράδυ ήρθαν κάτι φίλοι τους και έφαγαν όλοι μαζί στη βεράντα, παραγγέλνοντας sushi από ένα ακριβό εστιατόριο.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

1 Αυτή είναι Ζωή 9
2 Ανατροπή 15
3 Προβληματισμός Αλέξιας 22
4 Ο Χωρισμός 26
5 Επαλήθευση Υποψιών 31
6 Μέ ένα Παπί 35
7 Μόνος 40
8 Το Βιβλίο της Ζωής σας 47
9 Προσωπικό Πακέτο 51
10 Στοχασμοί 56
11 Κυνικοί Φιλόσοφοι 61
12 Στωικοί Φιλόσοφοι 67
13 Σκεπτικιστές & Πλουραλιστές 73
14 Τα Νέα της Αλέξιας 79
15 Συνάντηση στο Café Τώρα 85
16 Εκμυστηρεύσεις 90
17 Παρούσα Στιγμή 95
18 Νοητικές Λειτουργίες 101
19 Εισαγωγή στην Ευτυχία 106
20 Επιτυχία στην Ευτυχία 110
21 Επιθυμίες – Ανάγκες – Στόχοι 117
22 Με το Θέμη στο Café Τώρα 127
23 Αξίες & Σ. Α. Δ. 133
24 Κύκλοι στο Χρόνο 139
25 Στο Ρετιρέ του Βασίλη 146
26 Απλές Απολαύσεις 153
27 Βαθμός Ελέγχου 158
28 Κομπατιμπιλισμός & Σημείο Ελέγχου 167
29 Εναλλακτικές – Αλλαγή – Αναζήτηση 172
30 Επανάληψη & Συνήθεια 177
31 Σχέσεις & Προσωπικότητες 184
32 Συγκέντρωση στου Επαμεινώνδα 189
33 Κοινωνικοί Κύκλοι 193
34 Νέα Σχέση 199
35 Συζήτηση με τον Επαμεινώνδα 206
36 Το Μυστικό της Επιτυχίας 213
37 Χρόνος 221
38 Χρήμα 230
39 Συμπληρωματικά για Στόχους 235
40 Καλή είναι η Ζωή 241
41 Καλοκαίρι 247
42 Αλλαγή Αλέξιας 252
43 Καλεσμένος Έκπληξη 257
44 Πληροφορίες Σκουπίδια 265
45 Μέτρο & Ισορροπία – Εργασία 270
46 Συναισθήματα 276
47 Διπλή Αντιστροφή της Τύχης 285
48 Και άλλες Ανατροπές 292
49 Μάρκος και Μαρία 299
50 Ωραία είναι η Ζωή 307
51 Συζήτηση περί Γνώσεων 314
52 Το Βιβλίο 323


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2