Μαθηματικά

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας διακρίθηκε σε Διαγωνισμό Μαθηματικών

Το Πειραματικό Δημ. Σχολείο Φλώρινας συμμετείχε στον 14ο Διαγωνισμό Μαθηματικών της Φύσης και της Ζωής. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, από την ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο πήραν μέρος οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

  • Έλενα Τσάφκα (Ε’ Τάξη)
  • Άννα Δούκα (ΣΤ’ Τάξη)
  • Γεωργία Δούκα (ΣΤ’ Τάξη)
  • Μαρία Ζάρου (ΣΤ’ Τάξη)
  • Μαρία Μπέλλη (ΣΤ’ Τάξη)
  • Αθανάσιος Παπαδόπουλος (ΣΤ’ Τάξη)

Από τα παιδιά που έλαβαν μέρος, η Μαρία Ζάρου κατέκτησε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία της ΣΤ’ Τάξης.

Ο διαγωνισμός στοχεύει ώστε οι μαθητές του Δημοτικού να αγαπήσουν τα μαθηματικά και να αποκτήσουν μια θετική στάση απέναντι σε αυτά. Επίσης προωθεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ των παιδιών και τα παρακινεί να αρχίσουν να προβληματίζονται και να χρησιμοποιούν τη λογική των μαθηματικών.

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι έτσι δομημένα ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και δεν είναι προσκολλημένα στη διδακτική ύλη του σχολείου. Τα μαθηματικά προβλήματα που δίνονται αναφέρονται σε εμπειρικές καταστάσεις που είναι οικείες στα παιδιά και κοντά στη λογική των μαθηματικών της φύσης και της ζωής.

Για να δείτε τα φετινά θέματα (αλλά και παλαιότερα) με τις προτεινόμενες λύσεις τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των μαθηματικών της φύσης και της ζωής.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Πειραματικού Δημ. Σχολείου Φλώρινας για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα στη Μαρία Ζάρου που κατέκτησε το 1ο βραβείο.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2