Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας - Δελτίο Τύπου

Το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε την εκπαίδευση Αστυνομικών στις Πρώτες Βοήθειες (φωτο)

Ξεκίνησε και στη Φλώρινα η εκπαίδευση των Αστυνομικών στις Πρώτες Βοήθειες, από το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας - Πρώτες βοήθειες - 1

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αφορά στην εκπαίδευση των Αστυνομικών όλης της χώρας στα ζητήματα των Πρώτων Βοηθειών, καθώς συχνά είναι αντιμέτωποι, κατά τη διεξαγωγή των καθηκόντων τους, με ατυχήματα, προβλήματα και αιφνίδιες καταστάσεις που απαιτούν ετοιμότητα και σύγχρονη γνώση.

Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας - Πρώτες βοήθειες - 2

Ήδη μέσα στον μήνα Δεκέμβριο 2017 εκπαιδεύτηκαν οι 2 πρώτες ομάδες και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο 2018 με στόχο και οι 587 Αστυνομικοί του Νομού Φλωρίνης να αποκτήσουν γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
Τα μαθήματα διεξάγονται στην αίθουσα του Τοπικού Τμήματος Φλώρινας ΕΕΣ από τη Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Τμήματος κ. Ειρήνη Γρατσία και περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό – πρακτικό μέρος έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να καταστούν ικανοί πάροχοι Πρώτων Βοηθειών τόσο στα εργασιακά τους πλαίσια, όσο και στον οικογενειακό – προσωπικό τους περίγυρο.

Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας - Πρώτες βοήθειες - 3


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2