Υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας πΓΔΜ στους Ψαράδες Πρεσπών

Υπουργός Εξωτερικών ΠΓΔΜ: Η γλώσσα μας είναι νοτιοσλαβική

Στις νοτιοσλαβικές γλώσσες κατατάσσεται η επίσημη γλώσσα της ΠΓΔΜ όπως δήλωσε ο Νικολά Ντιμιτρόφ, υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας, δείχνοντας έτσι ότι πιστεύει στη συμφωνία των Πρεσπών η οποία προβλέπει διάκριση της τοπικής γλώσσας από την «μακεδονική» γλώσσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι είναι πιο υγιές για εμάς να περηφανευόμαστε για αυτό που είναι δικό μας. Νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια πρέπει να πάρει τέλος…» και αναφέρθηκε στη προσπάθεια προηγούμενων κυβερνήσεων της ΠΓΔΜ να δώσουν στην τοπική γλώσσα αρχαιοελληνικό χαρακτήρα.

Ο Ντιμιτρόφ καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της χώρας Ιβάνοφ ο οποίος έχει πει ότι αποκλείεται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και του υπενθύμισε πως το βέτο του προέδρου μπορεί να ξεπεραστεί με δεύτερη ψηφοφορία για τη συμφωνία στη Βουλή των Σκοπίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιόργκι Ιβάνοφ πρόσκειται στην εθνικιστική αντιπολίτευση.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι αν ο λαός στο δημοψήφισμα πει το ναι στη συμφωνία τότε ο Ιβάνοφ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς δεν θα είναι εύκολο να πάει κόντρα στην απόφαση των πολιτών.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2