ΟΞΙΦ - Παιανία - 5

Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας: «300 ξιφομάχοι στην Φλώρινα!»

ΑΦΙΣΑ - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Περισσότεροι από 300 ξιφομάχοι από όλη την Ελλάδα αναμένεται να έρθουν στην Φλώρινα το τριήμερο 4-5 και 6 Μαΐου. Ο λόγος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας και το Kids Cup Vol.6.

Η Φλώρινα, λοιπόν, γίνεται πόλος έλξης και μαγνήτης του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του σπαθιού. Συνολικά 120 Άνδρες, 80 Γυναίκες, 35 Ομάδες αλλά και 100 παιδιά θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Στους Αγώνες θα λάβουν μέρος οι Κορυφαίοι Ξιφομάχοι της Χώρας με Πρώτη και Καλύτερη την Ολυμπιονίκη Νίκη Σιδηροπούλου. Από τον ΟΞΙΦ οι Νίκος και Αστέριος Τσώκας, η Ζωή Μοσχοπούλου θα ηγούνται της 30μελούς ομάδας. Ξεχωριστή Τιμή για Όλους μας η επιστροφή στις Πίστες έστω και για μία φορά της Φλωρινιώτισας  Ξιφομάχου Κατερίνας Καμπασνίτσαλη.

ΑΦΙΣΑ - Florina Kids's CupΤο Πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Μαΐου Kids Cup Vol.6:

  • 12:30 μμ -14 Αγόρια / Κορίτσια
  • 15:30 μμ – 11 Αγόρια / Κορίτσια

Σάββατο 5 Μαΐου Παν. Πρωτάθλημα Ατομικά:

  • 09:00 πμ Προκριματικά Ανδρών
  • 13:00 μμ Προκριματικά Γυναικών

Τελικοί στο FFC ΑΡΕΝΑ

  • 19:00 μμ Τελικοί Ανδρών – Γυναικών

Κυριακή 6 Μαΐου Παν. Πρωτάθλημα Ομαδικά:

  • 09:30 πμ Προκριματικά Ανδρών
  • 12:30 μμ Προκριματικά Γυναικών

Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, και συνδιοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας. Απολαμβάνουν την Υποστήριξη των BROWN COFFEE, ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε., ΔΕΘ-HELEXPO, ΒΙΕΜΑΚ, ΦΛΩΡΙΝΑΙΑ ΓΗ, SWORD HELLAS, ΠΑΡΙΣΗΣ Α.Ε., ΡΑΣΠΟΠΤΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΤΕΡΨΗ.

Όλα τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας και στο ΟΞΙΦ – FFC ΑΡΕΝΑ με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018 είναι η συνέχεια μια σειράς μεγάλων και πολύ μεγάλων διοργανώσεων που είχαμε την Τιμή να φιλοξενήσουμε στην Φλώρινα τα τελευταία 30 χρόνια. Η αρχή έγινε με το «Λυγκηστίς» το μακρινό 1989, ένα διεθνές κύπελλο που ακόμα και σήμερα διατηρεί την λάμψη του. Κορυφαίες στιγμές είναι τα Παγκόσμια Κύπελλα Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» 2007 – 2010, Αγώνες που καθιέρωσαν την Φλώρινα στα Διεθνή Καλεντάρια αλλά και έδωσαν την αφορμή να επισκεφτούν τον τόπο μας εκατοντάδες αθλήτριες από ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεκάδες ακόμα διοργανώσεις όπως το FLORINA EURO CUP, το PRESPA SUMMER CAMP, οι αναρίθμητες Εθνικές Διοργανώσεις, Πρωταθλήματα και Κύπελλα, προσέλκυσαν την τελευταία δεκαετία πάνω από 3.500 διανυκτερεύσεις/χρόνο στον τόπο μας καθιερώνοντας τον ΟΞΙΦ ως έναν από τους κύριους συντελεστές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού.

Ο ΟΞΙΦ πρώτο σωματείο στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια σύμφωνα με την ΕΟΞ, διαθέτει 2 από τα καλύτερα προπονητικά και αγωνιστικά κέντρα σε Φλώρινα – Θεσσαλονίκη και 200 ενεργούς ξιφομάχους πολλοί από τους οποίους ξεχωρίζουν για τις διακρίσεις τους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Υποδεικνύει, όμως, και το γεγονός ότι η ανάγκη για υποστήριξη έχει γιγαντωθεί!

Σας καλούμε Όλες και Όλους να απολαύσουμε παρέα τις προσπάθειες των Ξιφομάχων μας!

Από το Δ.Σ.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2