Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Facebook

Facebook: Δεν θα διαγράφονται μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος…

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος του σήμερα, ανακοίνωσε ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν θα διαγράφει τα μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Συγκεκριμένα ο Ζάκερμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Recode και είπε ότι το Facebook θα διαγράψει κάποιες «ψευδείς ειδήσεις» (fake news) οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιες ενέργειες αλλά δεν θα απαγορεύσει τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν «με ειλικρίνεια» και δήλωσε πως «Είμαι εβραίος και υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Το βρίσκω πολύ σοκαριστικό. Όμως, στην τελική, δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιου είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω«.

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησαν επικρίσεις και το Facebook βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο μιας νέας διαμάχης με αποτέλεσμα ο Ζάκερμπεργκ να αναγκαστεί να στείλει διευκρινιστικό email στην ιστοσελίδα Recode… Ο ίδιος έγραψε πως: «Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται…»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2